English   |   Kontakt
 
 
 
Konfindustria per aktivitetin ekonomik gjate periudhes se epidemise

Konfindustria, mbështetur në të dhënat e ardhura nga operatorët industrialë vlerëson, se ka filluar përshtatja më e mirë e punës së bizneseve në kushtet e reja të krijuara nga gjendja e jashtëzakonshme me rastin e epidemisë së Covid 19.   

Konfindustria vlerëson pozitivisht vendimin e fundit të ekzekutivit për njësimin e orareve të qarkullimit të njerëzve dhe aktiviteteve ekonomike dhe tregtare në vend. Njëkohësisht, me qëllim që të bëhet e mundur rritja e eficencës së punës të biznesve këshillojmë të shtyhet 1-2 orë afati fundor. Një shtrirje e tillë kohore bën të mundur edhe uljen relative të dendësisë së qarkullimit të qytetarëve, duke shërbyer drejtpërdrejt edhe në mbrojtjen e shëndetit.

Konfindustria mbështetet si veprimin e duhur publikimin nga ekzekutivi me akt ligjor të kategorive të bizneseve dhe industrive, që lejohen të kryejnë aktivitetin e tyre brenda fashave kohore të lejuara. Për sa më sipër kërkojmë, që sa më shpejt të ndërtohet me akt ligjor edhe protokolli i masave mbrojtëse të detyruara sipas cdo kategori biznesi për tu plotësuar nga bizneset gjatë procesit të punës. Një veprim i tillë është i domosdoshëm në rradhë të parë për tu patur si metodikë pune zbatuese nga bizneset dhe së dyti për të shmagur përplasjet e panevojshme subjektive me inspektoriatet dhe agjencitë e kontrollit. Gjithashtu, këshillohet të shtohet kategoria e bizneseve të lejuara për të punuar në hapsirat gjeografike të paprekura deri më sot nga epidemia.    

Konfindustria vlerëson, se marrja e masave përpjestimore shtrënguese në përballje me rrezikun e epidemisë është mënyra e vetme në uljen e faturës së rëndë financiare, që qytetarët dhe bizneset do të duhet të paguajnë nga pasojat e përballjes me epideminë. Sipas vlerësimeve janë më shumë se 30 milione/euro në ditë transaksione të munguara në ekonomi me pasoja të rënda në afatgjatë për bizneset dhe qytetarët.


 

Nisma

+ Data 2020-01-07
Illicit&Money Laundering versus Albanian Business. Plani i veprimeve 2020-2022 e Konfindustrise per pranine, ndikimin dhe perballjen me fenomenet e "parave te zeza" dhe "pastrimit te parave" ne ekonomine shqiptare, vleresuar nga kendveshtrimi i biznesit.
[Me shume]
+ Data 2019-05-17
Krijimi i komisionit hetimor ne Kuvendin e Shqiperise per humbjet ne gjykatat nderkombetare
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
+ Data 2020-05-02
Qeveria miraton kerkesen e Konfindustria per rihapjen e aktivitetit te industrive te sherbimeve,Qendrave Tregtare. Kerkesa zyrtare iu drejtua Kryeministrit Z.Edi Rama. Sipas njoftimit zyrtar Qendrat Tregtare do te hapen ne date 11 Maj 2020. Qendrat Tregta
+ Data 2019-11-16
Në 15/11/2019, në Divjaka Resort, Divjakë u zhvillua edicioni 1 i Expo Forumit “Albania Agri Financing and Food Safety 2019” organizuar nga Konfindustria në bashkpunim dhe me mbështetjen e Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural/MBZHR, B
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login


© 2007 - 2020 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara