English   |   Kontakt
 
 
 
Zhvillohet Expo Forumi “Albania Agri Financing and Food Safety 2019
Në 15/11/2019, në Divjaka Resort, Divjakë u zhvillua edicioni 1 i Expo Forumit “Albania Agri Financing and Food Safety 2019” organizuar nga Konfindustria në bashkpunim dhe me mbështetjen e Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural/MBZHR, Bashkisë Divjakë, Agjencisë Kombëtare të Ushqimit/AKU, Agjencisë së Zhvillimit Bujqësor dhe Rural/AZHBR. Organizimi i eventit kishte qëllim të njohjes të dyanshme dhe bashkrendimit nga bizneset dhe institucionet financiare të potencialeve zhvilluese të rajonit të Myzeqesë dhe vendit në fushën e bujqësisë, agrindustrisë, agroturizmit, etj. me të gjitha burimet financiare të nevojshme dhe të mundshme. Gjithashtu, rëndësi e vecantë ishte problematika në fushën e sigurisë ushqimore si kusht jo vetëm i ruajrjes së shëndetit të konsumatorëve, por njëkohësisht edhe si domosdoshmëri për rritjen e eksporteve “Made in Albania” si dhe konkurencën e drejtë ndërmjet bizneseve në vend. Në forumin shoqërues të eventit u fol edhe për nevojën për shtimin e përfshirjes së pushtetit vendor në zbatimin e politikave të zhvillimit dhe financimit të bujqësisë, certifikimit, standartizimit dhe sigurisë ushqimore. Në ngjarje në Forum dhe Expo shoqëruese morrën pjesë përfaqësues të shumtë të bizneseve më të rëndësishme të Divjakës, Rajonit të Myzeqesë dhe vendit. Në Forum të pranishëm ishin përfaqësues të lartë të institucioneve partnere Z. Gjergj Buxhuku, Administrator i Përgjithshëm i Konfindustrisë, Z. Fredi Kokoneshi, Kryetar i Bashkisë Divjakë,  Z. Robert Lili, Drejtori i Përgjithshëm i AKU, Znj Jolanda Shtini, Drejtore e Pagesave në AZHBR. Gjithashtu, ishin të pranishme me cilësinë e folësve përkatësisht znj. Adela Leka, zv.Drejtore e projektit AASF për financimin e Bujqësisë, Znj. Laura Qorlaze koordinatore residente e IFC/Korporatës Financiare Ndërkombëtare, të Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim, etj. Sponsor i Përgjithshëm i Forumit ishte kompania “EHWgmbh”.  Mbështetës të eventit ishin edhe Limak Holding-Turqi, MBZHR, Bashkia Divjakë, Agrocon-Lushnje, Tregu Fruta Perime-Lushnje.     
 

Nisma

+ Data 2020-01-07
Illicit&Money Laundering versus Albanian Business. Plani i veprimeve 2020-2022 e Konfindustrise per pranine, ndikimin dhe perballjen me fenomenet e "parave te zeza" dhe "pastrimit te parave" ne ekonomine shqiptare, vleresuar nga kendveshtrimi i biznesit.
[Me shume]
+ Data 2019-05-17
Krijimi i komisionit hetimor ne Kuvendin e Shqiperise per humbjet ne gjykatat nderkombetare
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
+ Data 2020-05-02
Qeveria miraton kerkesen e Konfindustria per rihapjen e aktivitetit te industrive te sherbimeve,Qendrave Tregtare. Kerkesa zyrtare iu drejtua Kryeministrit Z.Edi Rama. Sipas njoftimit zyrtar Qendrat Tregtare do te hapen ne date 11 Maj 2020. Qendrat Tregta
+ Data 2019-11-16
Në 15/11/2019, në Divjaka Resort, Divjakë u zhvillua edicioni 1 i Expo Forumit “Albania Agri Financing and Food Safety 2019” organizuar nga Konfindustria në bashkpunim dhe me mbështetjen e Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural/MBZHR, B
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login
© 2007 - 2020 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara