English   |   Kontakt
 
 
 
Qeveria te kunderpergjigjet per “Call Center”
Konfindustria i kerkon ekzekutivit te ndermarri me vendosmeri dhe sa me shpejt te gjitha veprimet e munguara te te gjitha llojeve, te parashikuara ne legjislacionin nderkombetar, ndaj eksporteve te prodhimeve dhe sherbimeve "Made in Italy" ne tregun tone, si mase balancuese reciproke ndaj ndalimit se fundmi te importeve shqiptare te sherbimit te sektorit te industrise Call Center ne Itali.
Ndalimi "de facto' me nismen e qeverise italiane te importit te sherbimeve Call Center nga vende te treta perfshi Shqiperine eshte ne kundershtim te plote me parimet e tregtise se lire, rregullave te Organizates Boterore te Tregtise/OBT dhe marreveshjeve te integrimit te Shqiperise me BE. Ne thelb, kufizimi i vendosur me nismen e qeverise se Italise per importet shqiptare te sherbimit Call Center eshte i njejte sikur qeveria e Shqiperise te detyronte ndermjet penaliteteve te ndryshme importuesit vendore te ndalonin dhe/ose kufizonin hyrjen e prodhimeve dhe sherbimeve me certifikate te origjines italiane ne tregun shqiptar.
Si mase ndeshkuese reciproke mund te konsiderohet deri edhe vendosja e taksave speciale shtese per importet e prodhimeve dhe sherbimeve italiane ne tregun shqiptar.Industria e sherbimeve te ashtuquajtura Call Center ne Shqiperi puneson me kontrata te rregullta mbi 25 mije individe, qe rrezikojne seriozisht te humbasin vendin e punes nga masat e fundit shtrenguese te qeverise italiane. Qeveria e Italise nepermjet kercenimit te gjobave te renda, ka kushtezuar marreveshjet e tipit kartel te kompanive kryesore italiane per ndalimin e importeve te sherbimit t marketingut "call center" nga vende te treta jashte BE, ku Shqiperia eshte nder me te prekurat.
 

Nisma

+ Data 2018-01-05
Edicioni i 2-te i Expo-Forumit Nderkombetar te Burses Shqiptare te Energjise, 18 qershor Prishtine
[Me shume]
+ Data 2017-12-28
Panairi Nderkombetar i Prodhimit dhe Teknologjise bujqesore, Agroindustrise, Turizmit dhe Mjedisit. Tetor 2018 Lushnje
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2017-05-02
Konfindustria fton te gjitha bizneset qe kane problematika me garat publike ti paraqesin shqetesimet e tyre te arsyetuara prane saj.
+ Data 2017-04-27
ExpoForumi "Mbrojtja e vlerave Mjedisore&Kulturore te Rajonit te Basenit te Lumit Vjosa si mundesi per zhvillimin ekonomik te qendrueshem, 29/9/2017 Permet
+ Data 2017-01-17
ExpoForumi "Bursa Shqiptare e Energjise", 31 janar 2017
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login
© 2007 - 2019 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara