English   |   Kontakt
 
 
 
Qeveria te mos firmos per "Divjaka resort Albania"
Konfindustria kerkon nga Qeveria dhe vendimarrja politike shqiptare te tregohet e kujdesshme dhe te pezulloje procesin e miratimit te projektit te ndertimit me koncesion te kompleksit turistik ne Lagunen e Karavastase-Divjake, deri ne plotesimin e plote te standarteve nderkombetare perkatese dhe percaktimit te qarte te interesit publik ne afatgjate. Laguna e Karavastase dhe Pylli i Divjakes perbejne nga pasurite e medha te mbetuara per zhvillimin e industrise turistike shqiptare ne perftim te gjithe qytetareve dhe ekonomise kombetare ne teresi.   Konfindustria vlereson si te papranueshem marrjen e vendimeve te tilla te rendesise se vecante dhe me ndikim afatgjate per ekonomine kombetare ne kushtet e mbarimit te mandatit qeveritar dhe per me teper ne kulmin e krizes politike, qe vendi po kalon. Eshte e domosdoshme mos perseritja e gabimeve te medha te ngjashme, qe kane shkaterruar perfundimisht pasurite e medha turistike te vendit ne bregdet si p.sh ne Golem, Durres, Gjirin e Lalzit, Sarande,etj.   Konfindustria kerkon, qe duke marre shkak nga gabimet e medha strategjike te se kaluares dhe mosperseritjen e tyre ne rastin e koncesiont te projektit te kerkuar te Resortit Turistik te Lagunes se Karavastase dhe Pyllit te Divjakes, legjislacioni i tashem duhet te permiresohet rrenjesisht me vendosjen e standarteve te reja mjedisore, ekonomike dhe garancive financiare per investitoret. Eshte e papranueshme marrja e vendimeve te ekzekutivit ne rastin e projektit ne fjale, por edhe te projekteve te ngjashem ne vijim - pa paraqitjen e plote te raportit ekonomik perfitim -humbje per gjithe rajonin dhe vendin ne aftagjate,- vleresimin e plote te ndikimit ne mjedis sipas standarteve te fundt nderkombetare dhe - vendosjen e kushteve te qarta te garancive financiare te bllokuara ne emer te shtetit shqiptar ne te pakten e 30% te vleres se investimit te pretenduar.  
 

Nisma

+ Data 2018-01-05
Edicioni i 2-te i Expo-Forumit Nderkombetar te Burses Shqiptare te Energjise, 18 qershor Prishtine
[Me shume]
+ Data 2017-12-28
Panairi Nderkombetar i Prodhimit dhe Teknologjise bujqesore, Agroindustrise, Turizmit dhe Mjedisit. Tetor 2018 Lushnje
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2017-05-02
Konfindustria fton te gjitha bizneset qe kane problematika me garat publike ti paraqesin shqetesimet e tyre te arsyetuara prane saj.
+ Data 2017-04-27
ExpoForumi "Mbrojtja e vlerave Mjedisore&Kulturore te Rajonit te Basenit te Lumit Vjosa si mundesi per zhvillimin ekonomik te qendrueshem, 29/9/2017 Permet
+ Data 2017-01-17
ExpoForumi "Bursa Shqiptare e Energjise", 31 janar 2017
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login
© 2007 - 2019 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara