English   |   Kontakt
 
 
 
Konfindustria me nje pakete masash operative lidhur me bizneset gjate COVID-19

Konfindustria, mbështetur në të dhënat dhe problematikat e operatorëve industrialë, me qëllim rritjen e efektivitetit ekonomik si dhe standarteve mbrojtëse kundër pandemisë COVID 19, ka përgatitur një Paketë vlerësimi të gjendjes dhe disa propozime masash përmirësuese:   

1-     Vlerësohet, se ka filluar përshtatja më e mirë e punës së bizneseve në kushtet e reja të krijuara nga gjendja e jashtëzakonshme.

 

2-     Vlerësohet pozitivisht vendimi i ekzekutivit për njëhsimin e orareve të qarkullimit të njerëzve dhe aktiviteteve ekonomike.

 

3-     Kërkohet të shtyhet 1-2 orë afati kohor për mbylljen e aktivitetit të bizneseve/industrive në qëndrat urbane. Një shtrirje e tillë kohore rrit efektivitetin ekonomik dhe mundëson uljen relative të dendësisë së qarkullimit të qytetarëve, duke shërbyer edhe në mbrojtjen e shëndetit.

 

4-     Konfindustria mbështetet publikimin me akt ligjor të listës së kategorive të bizneseve, që lejohen të kryejnë aktivitetin e tyre.

 

5-     Kërkohet të ndërtohet protokolli tekniko-ligjor i masave mbrojtëse të detyruara sipas cdo kategorie biznesi për tu patur si metodikë pune zbatuese nga bizneset dhe inspektoriatet kontrollit.

 

6-      Lista e kategorive të lejuara të bizneseve dhe kohështrirja e lejimit të aktivitetit të tyre të jetë më e gjerë në:

a.      Hapsirat gjeografike të paprekura deri më sot nga epidemia.

b.      Sektorin bujqësor dhe fermerët

 

7-       Të sigurohet qarkullimi për të gjitha punonjësit/specialistët e linjave teknologjike, enëve nën presion, etj. në industri, që kanë nevojë 24-orëshe për kujdesje dhe parandalim aksidentesh.  

Konfindustria vlerëson, se marrja e masave përpjestimore shtrënguese në përballje me rrezikun e epidemisë është mënyra e vetme në uljen e faturës së rëndë financiare, që qytetarët dhe bizneset do të duhet të paguajnë nga pasojat e përballjes me pandeminë.

Administratori i Përgjithshëm

Gjergj Buxhuku

 


 

Nisma

+ Data 2020-01-07
Illicit&Money Laundering versus Albanian Business. Plani i veprimeve 2020-2022 e Konfindustrise per pranine, ndikimin dhe perballjen me fenomenet e "parave te zeza" dhe "pastrimit te parave" ne ekonomine shqiptare, vleresuar nga kendveshtrimi i biznesit.
[Me shume]
+ Data 2019-05-17
Krijimi i komisionit hetimor ne Kuvendin e Shqiperise per humbjet ne gjykatat nderkombetare
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
+ Data 2020-05-02
Qeveria miraton kerkesen e Konfindustria per rihapjen e aktivitetit te industrive te sherbimeve,Qendrave Tregtare. Kerkesa zyrtare iu drejtua Kryeministrit Z.Edi Rama. Sipas njoftimit zyrtar Qendrat Tregtare do te hapen ne date 11 Maj 2020. Qendrat Tregta
+ Data 2019-11-16
Në 15/11/2019, në Divjaka Resort, Divjakë u zhvillua edicioni 1 i Expo Forumit “Albania Agri Financing and Food Safety 2019” organizuar nga Konfindustria në bashkpunim dhe me mbështetjen e Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural/MBZHR, B
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login
© 2007 - 2020 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara