English   |   Kontakt
 
 
 
Falimentimi i kompanise "ARMO"
Konfindustria vlereson, se falimentimi i rradhes i kompanive menaxhuese te "ARMO" ishte pasoja e pritshme e nje procesi te deshtuar i zbatuar ne mbi 20 vjet nga vendimarrjet politike te te gjithe kraheve me industrine dhe gjithe sektorin e hidrokarbureve ne Shqiperi.
Konfindustria vlereson, se shkaterrimi hap pas hapi i zinxhirit te mbyllur te kerkimit, zbulimit, nxjerrjes, perpunimit dhe tregtimit te sektorit te hidrokarbureve eshte pershkuar nga paaftesia e qarte institucionale dhe shenja te qarta te korrupsionit qeveritar. Pasojat e strategjise se mesiperme te deshtuar dhe klienteliste jane cmimet nga me te larta te dhe cilesia me e dobet e karburanteve ne Rajon dhe Europe, rrenimi i plote i prodhimit vendor, deme buxhetore financiare te ekonomise kombetare me vlere prej mbi 2 miliard nga nxjerrja, perpunimi dhe tregtimi i naftes. Ketu nuk llogariten demet e renda shendetesore, mjedisore dhe teknike, qe vine si pasoje e cilesise jashte standarteve te hidrokarbureve ne qarkullim me vlere prej dhjetra milione euro te pervitshme.
 
Tregu i hidrokarbureve ne Shqiperi eshte me i madhi ne ekonomine kombetare me qarkullim vjetor prej mbi 1 miliard euro dhe mbi 10% te PPB. Shqiperia eshte i vetmi vend ne Rajon dhe nga te paktet ne Europe, qe zoteron rezerva tokesore/on shore te naftes.
 
 

Nisma

+ Data 2018-01-05
Edicioni i 2-te i Expo-Forumit Nderkombetar te Burses Shqiptare te Energjise, 18 qershor Prishtine
[Me shume]
+ Data 2017-12-28
Panairi Nderkombetar i Prodhimit dhe Teknologjise bujqesore, Agroindustrise, Turizmit dhe Mjedisit. Tetor 2018 Lushnje
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2017-05-02
Konfindustria fton te gjitha bizneset qe kane problematika me garat publike ti paraqesin shqetesimet e tyre te arsyetuara prane saj.
+ Data 2017-04-27
ExpoForumi "Mbrojtja e vlerave Mjedisore&Kulturore te Rajonit te Basenit te Lumit Vjosa si mundesi per zhvillimin ekonomik te qendrueshem, 29/9/2017 Permet
+ Data 2017-01-17
ExpoForumi "Bursa Shqiptare e Energjise", 31 janar 2017
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login
© 2007 - 2019 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara