English   |   Kontakt
 
 
 
Paketa Fiskale 2008
Konfindustria, ne shprehje te interesave te biznesit prodhues&sherbimeve te Shqiperise, ka pergatitur propozimet e saj, te paraqitura ne forme pakete, ne lidhje permiresimet ligjore ne vitin e ri fiskal 2007-8.
Konfindustria, ne pergatitjen e propozimeve te saj, ka patur parasysh pervojen me te mire vendore dhe europiane. Kerkesat e paraqitura ne thelbin e tyre, jane nje gershetim i politikave fiskale, ekonomike dhe administrative. Shtyllat baze, te perpunimit te paketes fiskale te Konfindustrise, kane qene :
- Ulja e domosdoshme e kostove te prodhimeve vendore per te rritur shkallen e konkurueshmerise se tyre ne kushtet e nenshkrimit te MSA dhe integrimit te vendit ne BE. Te dhenat e para per pasojat e MSA jane shqetesuese. P.sh importet e birres jane rritur perkatesisht mbi 50% dhe mbi 60% ne dhjetor 2006 dhe janar 2007, menjehere pas berjes 0 te tarifave doganore. Ne kete kuptim permendim kerkesat per:- berjen e njekohshme 0 te tarifave te importit per “lendet e para nga vendet e BE”, ne kushtet kur prodhimi i gatshem nga BE behet 0,- kerkesen per diferencimin e akcizes se “birres” sipas modelit europian.
- Rritja e furnizimit te industrise ushqimore me lende te para bujqesor blegtorale te vendit dhe zvogelimi i importeve nepermjet permiresimit te politikave fiskale, qe sot jane vetvrasese per fermeret. Nuk mund te pranohet te eleminohet skema e TVSH se autofaturuar per 4 produkte bujqesore dhe blegtorale, sikurse ndodhi se fundmi, nderkohe qe kerkesa ishte per shtrirjen e skemes se mesiperme te permiresuar ne te gjitha prodhimet bujqesore dhe blegtorale.
- Uljen e evazionit fiskal dhe krijimin e kushteve per formalizimin e ekonomise. Permendim kerkesen jetike dhe te domosdoshme per: - formalizimin e tregtise me pakice/i ashtuquajturi biznes i vogel, nepermjet vendosjes se “kasave regjistruese” dhe “TVSH”, thelbi i prodhimit te evazionit fiskal te te gjithe ekonomise vendore.
Marrja e nje mase te tille madhore pervec se formalizon drejtperdrejt ekonomine me nje shtim te ndjeshem te ardhurash per buxhetin e shtetit, por njekohesisht ben krejtesisht te panevojshem vete aktet e fundit ligjore, aq shume te debatuara si “Ligji i Penaliteteve”, “Pagat e References”, etj.
- Orientimin e ekonomise shqiptare drejt sherbimeve si kerkese e te ardhmes bazuar ne shfrytezimin e pasurise me te madhe dhe te perhershme te vendit, qe eshte pozicioni gjeografik dhe turizmin. Permendim kerkesen:- per “heqjen e TVSH nga paketat turistike”, qe shiten jashte vendit dhe te pakten barazimin e kostove portuale te Shqperise me vendet konkuruese te rajonit, domosdoshmeri per rritjen e industrise se sherbimeve dhe turizmit. Mjafton te permendim, se ne kundershtim te plote me standartet e BE dhe vete legjislacionin tone mbajtja e TVSH ne paketat turistike shqiptare ben, qe turizmi yne te jete 20% me pak konkurues, sesa mund te ishte ne te vertete!

 

Nisma

+ Data 2021-09-28
Konfindustria njofton, se në 25/9/2021 u organizua Forumi i Parë Ndërkombëtar Investimeve të Vjosës. Në forum ishin të pranishëm Ministria e Mjedisit dhe Turizmit Znj. Mirela Kumbaro, Kryetarë të bashkive të Rajonit të Vjosës nga Shqipëria
[Me shume]
+ Data 2021-07-28
Vjosa Region Investments Forum “ Ecosystem for Sustainable Development. EU Green Agenda. Vjosa actual Emergencies and future Challenges. Technology and Environment. 25/9/2021, Gorge of Kelcyra-Albania
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2021-05-22
http://arka.com.al/ Creating unique and sustainable spaces for extraordinary life experience
+ Data 2021-02-04
PËRSE SHQIPËRIA DUHET TË HEQË DORË NGA HIDROENERGJIA DHE TË RUAJË LUMIN E FUNDIT ME RRJEDHJE TË LIRË NË EVROPË/ /https://cf.iisd.net/savi/story/perse-shqiperia-duhet-te-heqe-dore-nga-hidroenergjia-dhe-te-ruaje-lumin-e-fundit-me-rrjedhje-te-lire
+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login


© 2007 - 2021 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara