English   |   Kontakt
 
 
 
Rishikimi i tarifave te cmimit te energjise elektrike per industrite te cilat kane ndertuar me investimet e veta linjat e furnizimit fundor te tyre.
Prane Konfindustrise ne menyre te vazhdueshme kane ardhur kerkesat dhe shqetesimet e nje numri industrish te rendesishme vendore lidhur me metodologjine e percaktimit te tarifave finale te cmimit te energjise elektrike dhe te aksesit linjave te perdorimit 35/20/10kv. Fjala eshte per industrite te cilat kane ndertuar me investimet e veta linjat e furnizimit fundor te tyre. Eshte krejtesisht e paarsyeshme, qe tarifat fundore te aksesit te operatoreve qe kane kryer vete nje pjese te konsiderueshme te investimeve te jene ne te njejtin nivel me ate te bizneseve te tjera ne te cilat investimi eshte kryer plotesisht nga ana e OSSHE. Vazhdimi i gjendjes se tashme eshte me pasoja te renda financiare per industrite dhe operatoret, qe kane kryer me shpenzimet e tyre investimet perkatese te sistemit te furnizimit, duke i vene ne kushte te pabarabarta me operatoret e tjere. Gjithashtu, eshte e papranueshme, qe investimet private te operatoreve te perkthehen ne fitime te padrejta per OSHEE dhe eshte goditje edhe per procesin e liberalizimit te tregut te energjise elektrike. Konfindustria po ndermerr te gjitha hapat e nevojshme prane te gjitha institucioneve per te rregulluar gjendjen e papranueshme ne dem te industrive vendore.  
 

Nisma

+ Data 2020-01-07
Illicit&Money Laundering versus Albanian Business. Plani i veprimeve 2020-2022 e Konfindustrise per pranine, ndikimin dhe perballjen me fenomenet e "parave te zeza" dhe "pastrimit te parave" ne ekonomine shqiptare, vleresuar nga kendveshtrimi i biznesit.
[Me shume]
+ Data 2019-05-17
Krijimi i komisionit hetimor ne Kuvendin e Shqiperise per humbjet ne gjykatat nderkombetare
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
+ Data 2020-05-02
Qeveria miraton kerkesen e Konfindustria per rihapjen e aktivitetit te industrive te sherbimeve,Qendrave Tregtare. Kerkesa zyrtare iu drejtua Kryeministrit Z.Edi Rama. Sipas njoftimit zyrtar Qendrat Tregtare do te hapen ne date 11 Maj 2020. Qendrat Tregta
+ Data 2019-11-16
Në 15/11/2019, në Divjaka Resort, Divjakë u zhvillua edicioni 1 i Expo Forumit “Albania Agri Financing and Food Safety 2019” organizuar nga Konfindustria në bashkpunim dhe me mbështetjen e Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural/MBZHR, B
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login
© 2007 - 2020 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara