English   |   Kontakt
 
 
   
Cila eshte Konfindustria?
Konfederata e Industrive te Shqiperise/Konfindustria eshte institucioni, qe grupon dhe perfaqeson vetem interesat e industrive te prodhimit&sherbimeve ne vend. Anetare te Konfindustrise jane perfaqesuesit me te rendesishem te industrive shqiptare ne te gjitha fushat si: industria energjetike, industria e kerkimit shfrytezimit dhe perpunimit te naftes. Ne Konfederaten e Industrive te Shqiperise / Konfindustria, ka te drejte te anetaresohet cdo subjekt, person juridik i Shqiperise, me kusht qe t'i perkasi vetem fushes te prodhimit ose ofrues sherbimesh dhe qe: - Pranon statutin e shoqates - Paguan kuotizacionin - Merr miratimin nga Keshilli Drejtues
[Me shume]
 
Cfare sherbimesh ofron Konfindustria per biznesin?
- Konfindustria, nepermjet zyrave/departamenteve te brendshem, operatoreve ne varesi te drejtperdrejte te saj si dhe bashkpunimit afatgjate me partneret e jashtem, ben te mundur dhenien e sherbimeve te integruara dhe me te kualifikuara profesionale ne tregun e Shqiperise dhe Kosoves per te gjitha kerkesat ligjore, financiare, tregtare, fiskale, menaxheriale dhe burimeve njerezore te kompanive te vendit dhe te huaj. Plotesimi i kerkesave te biznesit nga sherbimet e profesionale te ofruara nga Konfindustria eshte nje historia sukses 14 vjecare e deshmur ne dhjetra raste. Konfindustria ofron sherbimet profesionale si me poshte per te gjitha kategorite e bizneseve, por vecanerisht eshte e specializuar ne sektorin e burimeve natyrore, energjise, perpunimit te mineraleve, naftes, infrastruktures rrugore, portuale, aeroportuale, agroindustrise, bujqesise, teknologjise se informacionit. Sherbimet kryesor te Konfindustrise...
[Me shume]
 
Lajmet e fundit
Konfindustria per pasojat e termetit mbi biznesin
2019-12-08
Konfindustria, mbështetur në të dhënat e deritashme të drejtpërdrejta operative vlerëson, se mbi 130 njësi industriale janë dëmtur nga goditjet e tërmetit të 26 nëntorit 2019 kryesisht në Qarkun e Durrësit. Konfindustria vlerëson, se është e domosdoshme, që Qeveria, Kuvendi i Shqipërisë, institucionet shtetërore të rindërtimit të pasojave të tërmetit të 26 nëntorit 2019 ti kushtojnë rëndësi aktivizimit të programeve financiare dhe fiskale të ndihmës ndaj bizneseve në përgjthësi dhe industrive në vecanti. Masa e parë më e shpejtë do të ishte raportimi para Kuvendit të Shqipërisë nga ana e AMF/Agjencisë së Mbikqyrjes Financiare për vlerën e plotë të dëmeve dhe grafikun kohor të shlyerjes së pagesave të dëmeve të siguruara nga ana e shoqërive të sigurimit. Shumica e industrive të sipërpermendura kanë kryer sigurimin e biznesit të tyre. Shtyrjet në kohë, vonesat e qëllimta dhe shmangia e detyrimit ligjor për të paguar vlerat e plota financiare nga shoqëritë e sigurimeve do të sillnin pasoja të jashtëzakonshme deri në falimentim për bizneset e prekura rëndë nga tërmeti i 26 nëntorit 2019. Gjithashtu, është e nevojshme përgatitja e një pakete të plotë ndihme fiskale, financiare për bizneset në zonat e prekura si dhe vlerësimit të mundësive të aktivizimit të programeve të ndihmës nga BE për rastet e fatkeqësive natyrore.
 
Konfindustria per projektet e planifikuara ne buxhetin e vitit 2020
2019-11-24
Konfindustria do të kërkojë nga Kuvendi i Shqipërisë, që në kuadër të procesit të debateve për buxhetin 2020, të mos pranojë për shqyrtim asnjë propozim të ardhur nga ekzekutivi i pashoqëruar nga studimet përkatëse të efektivitetit financiar dhe krahësimit me projekte të tjera alternative në këndvështrimin e përfitimeve në afatgjatë të ekonomisë kombëtare. Në rast të kundërt do të kishim një goditje të drejtpërdrejtë të rëndë të interesave publike, dinjitetit minimal të deputetëve, të institucionit të Kuvendit të Shqipërisë dhe vetë sistemit demokratik. Konfindustria shpreh shqetësimin për mungesën e plotë të studimeve ekonomiko-financiare krahësimore të projekteve të infrastrukturës të përzgjedhura për financim nga ekzekutivi në projektbuxhetin 2020 dhe në strategjinë 2 vjecare në vazhdim të paraqitura në Kuvendin e Shqipërisë. Nuk përmendim këtu mungesën e plotë të studimeve të bërshmërisë të projekteve të tipit PPP të miratuara, që rrezikojnë seriozisht buxhetin e shtetit dhe zhvillimin ekonomik të vendit në një periudhë mbi 10 vjecare.
 
Te gjitha lajmet >
 

Nisma

+ Data 2019-05-17
Krijimi i komisionit hetimor ne Kuvendin e Shqiperise per humbjet ne gjykatat nderkombetare
[Me shume]
+ Data 2019-01-05
Krijimi i Burses Shqiptare te Energjise
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2019-11-16
Në 15/11/2019, në Divjaka Resort, Divjakë u zhvillua edicioni 1 i Expo Forumit “Albania Agri Financing and Food Safety 2019” organizuar nga Konfindustria në bashkpunim dhe me mbështetjen e Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural/MBZHR, B
+ Data 2019-05-02
Konfindustria ne grupin e punes ne projektin e Pergatitjes Politikave Industriale‎ te Rajonit te Ballkanit Perendimor 2018-2019, GIS Gjermani dhe Keshilli Bashkpunimit Rajonal- Sarajeve
+ Data 2019-04-11
Konfindustria pjesemarrese ne sesionin plenar te hapjes se Konferences Esri Italia 2019, Rome, Itali
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login
 
© 2007 - 2019 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara